Anlita en expert på restauranginredning

Alla har favoritrestauranger som kanske är kvarterets pizzeria eller en restaurang för lite finare tillfällen. Tyvärr har troligen de flesta också råkat ut för ett restaurangbesök som de sent ska glömma. Detta ofta på grund av maten, men inte alltid. Det kan istället bero på en trist atmosfär, en sliten inredning, en oengagerad personal eller ostädade toaletter. Alla intrycken genom kroppens olika sinnen skapar ett totalintryck som avgör om kunden återvänder till restaurangen eller inte.

En ny restaurang som precis ska öppna har alla möjligheter att se till att upplevelsen blir perfekt för kunderna. Även etablerade restauranger vill stundtals få ett lyft och byter ut en gammal inredning mot någonting som ligger mera i tiden. För bästa resultat vid en inredning av restaurang har vi lång erfarenhet inom området.

Just inom restaurangbranschen är atmosfären kanske det allra viktigaste när man planerar inredningen. En pizzeria har inte likadan inredning som en fransk toppmodern restaurang med en stjärna i Guide Micheline, som i sin tur inte ser likadan ut som en tacobar. Allt bygger på en förväntan ifrån kunden. När man bokar bord på en viss typ av restaurang förväntar man sig en särskild inredning och stil. I konceptet ingår alltifrån servetter och bordsdukar till personalens kläder. Även färger, gardiner, mattor, tavlor, musik är områden där det finns oändliga möjligheter att arbeta fram ett helt unikt koncept.

En viktig detalj som inte syns när gästerna sitter vid sitt bord, men som kan vara avgörande för om de vill återvända eller inte, är toaletterna. Dessa ska vara rena och fräscha samt städas ofta. Pappershanddukar och toalettpapper ska alltid vara påfyllt eller finnas extra som gästen själv kan ta ifrån till exempel ett väggskåp. Förutom maten är det ofta toaletter som kommer på tal, när man refererar till vänner om en ny restaurang som man har besökt. Toaletter som har det där ”lilla extra” som tända ljus, luftrenare och stillsam musik, blir ihågkomna och gör att helhetsintrycket för hela restaurangen blir bättre.

Du kanske också gillar