Vattenrening för bostäder

Innan du köper din drömbostad ute på landet med egen brunn, utan kommunalt dricksvatten, är det viktigt att du har koll på livsmedelsverkets rekommendationer vid vattenrening. Det är ditt ansvar som fastighetsägare att regelbundet kontrollera så att vattnet uppfyller kraven för ett tjänligt dricksvatten. Vattenrening kan utföras på många olika sätt, men vanligast för hushållsbruk är att du installerar ett vattenfilter till brunnen. Det är mycket viktigt med denna rutin för att kunna servera ett gott och säkert dricksvatten till din familj. När du väl fått igång en fungerande vattenrening är dricksvattnet så mycket godare än det vanliga kommunala kranvattnet. Det är en ynnest att få uppleva vatten pumpat från egen brunn, men innan du är där måste du noga installera en vattenrening.

 

Standard är att utföra en återkommande vattenanalys var tredje år för att säkerställa att din vattenrening fungerar som den ska. Har du tidigare haft problem med din brunn eller dricksvatten så är det extra viktigt att du ännu oftare utför diverse analyser av ditt dricksvatten. Om du också är en av alla oss som brygger öl hemma är det ännu viktigare att du är väl insatt i ditt vattens pH-värde och dylikt. För oss hemmabryggare är rent vatten ett absolut måste. Det är slöseri både med tid och pengar att försöka brygga ett öl med dåligt eller orent vatten. Lyckas man med att brygga ett bra öl kan det finnas chans till att få den upplockad av Systembolaget och såld som lokal produkt. Det vore tråkigt om du föll på dåligt vatten.

 vattenrening

Om man är osäker på hur det fungerar kring vattnet där hemma kan det vara bra att kontakta en vattenrådgivare som hjälper till att kartlägga saker som vattenförbrukning och pumpens kapacitet. Det finns experter i ämnet som dagligen arbetar med förbättring av det som är förutsättningen till allt liv; vatten.

 

Du kanske också gillar