Snyggt miljömärkt kakel

Det går trender i allt, så även i inomhusdesign. Numera byggs det bostäder som aldrig förr och TV visar otaliga program om hur man inreder på bästa sätt. När det gäller kakel är det likadant. Trender kommer och går. Idag finns det olika trender som pågår samtidigt, vilket skapar ett brett utbud. Hero Kakel säljer kakel i Göteborg och erbjuder till exempel vitt eller svart kakel, betong, antikstil och super white. Klinkers och keramik ingår också i sortimentet.

Kaklets historia

Historiskt sett har kakel funnits i tusentals år, men i Sverige började det användas ordentlig först under 1700-talet till kakelugnarna. Någon gång under 1800-talet börjar en egen svensk stil utvecklas men det var fortfarande mest kakelugnar som var mest aktuellt. Inte förrän in på 1900-talet börjar kaklet att användas på flera olika områden såsom i badrum, kök och hall. Dock var det ett förhållandevis dyrt material ända in på mitten av 1900-talet, men därefter ökade användningen och sedan dess har kreativitet präglat utvecklingen fram tills idag.

Mosaik

En trend som är värd att belysa är mosaiken. Små rutor i olika färger sätts samman till varierade mönster. Detta används både i kök, vid spis och diskbänk och i badrum på väggar och ibland på golv. Det går även att bygga till exempel köksbänkar med kakelyta och detta blir mycket fint med mosaik. Oftast finns alla serier både i enfärgade plattor och mosaik, vilket skapar stora möjligheter att utforma sin egen idé.

Material och miljö

Kakel, granitkeramik och klinkers är det som Hero kakel erbjuder och har en lång erfarenhet av. För Hero kakel är miljöaspekten viktig och de material som finns till försäljning är godkända av Byggvarubedömningen och Sunda Hus. Hållbar utveckling är ett begrepp som företaget arbetar mycket med och de vill ständigt utveckla sina produkter. Lagret är stort och leveranser sker direkt efter beställning.

Kontakta Hero kakel för mer information eller ställ frågor. Få inspiration ifrån hemsidan eller butiken i Kungsbacka.